De kronieken van Narnia, deel 2

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
zaterdag 14 december 2019 - 16:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Na een succesvolle vertoning van de Narnia film “het betoverde land achter de kleerkast”, gaan we dit jaar verder met het vervolg: “De kronieken van Narnia, Prins Caspian”.

De film is gebaseerd op het jeugdboek van de Britse schrijver C.S. Lewis. Hij schreef een boeiend verhaal waarin je wordt meegesleept in een fantasiewereld, geen Utopia, maar een wereld van goed en kwaad, macht, afgunst en strijd, maar ook van goedaardige bewoners en pratende dieren, van faunen en centauren, een wereld vol betovering.

Een korte inhoud van de film: Eén jaar na de avonturen uit "Het betoverde land achter de kleerkast", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan 1300 Narnia-jaren zijn verstreken. Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw. Narnia is veroverd door de Telmarijnen en is nu bezet door Koning Miraz, die het land regeert zonder genade. De vier broers en zussen ontmoeten al snel een nieuw intrigerend personage: Narnia's gerechtvaardigde
erfgenaam op de troon, de jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich schuil te houden voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden om zo zijn eigen zoon op de troon te plaatsen. Met de hulp van de Rode Dwerg Trompoen, van Rippertjiep, een dappere sprekende muis, de das Truffeljager en de Zwarte Dwerg Nikabrik vangen de Narniërs, geleid door Peter en Caspian, een ongelofelijke tocht aan om de leeuw Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Zo trachten ze de magie en glorie van Narnia te herstellen.

Kom ook kijken naar deze spannende film! Tussendoor is er een pauze met patat en neem gerust een vriend of vriendin mee!
Doelgroep: kinderen vanaf groep 7 van de basisschool tot en met de eerste drie klassen van de middelbare school.

Inleider
Linda en de Haan en Marieke Westera

Contactpersoon
Linda de Haan, lindadehaan@solcon.nl