Startweekend 2019

Activiteit
Algemeen
Datum: 
zaterdag 7 september 2019 - 15:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Startweekend 2019: Een goed verhaal

Een goed verhaal is het thema voor de startzondag 2019. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.

Vrijdag 6 september houden de jeugdclubs, de tienerclub en de 16+ club een startactiviteit.
- Jongens en meiden van groep 5 t/m 8 verzamelen om 17.15 uur bij de
Emmaüskerk voor een avontuurlijk spel
- De tieners worden om 20.30 uur in de kelder van de Emmaüskerk verwacht om te ontsnappen in een Escaperoom
- De 16+ gaat op ‘groepsreis’, zij verzamelen om 20.00 uur aan het Vijzelpad 87
Bij de jeugdberichten vind je meer informatie!

Zaterdag 7 september worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong én oud. Na de koffie/ thee en ontmoeting kan men actief aan de slag. Er zijn verschillende workshops en na afloop eten we samen pannenkoeken en heerlijke toetjes.

Zondag 8 september is er om 10.00 uur in beide kerken een dienst die in het teken staat van Een Goed Verhaal. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten met koffie/thee en iets lekkers. Hiervoor vragen wij gemeenteleden hun baksels en creaties mee te nemen naar de kerk.

Programma 7 september:
15.00 uur  Inloop met koffie/thee etc.
15.30 uur Start workshops
17.00 uur Einde workshops
17.30 uur Pannenkoeken eten en dessertbuffet, gemaakt door
gemeenteleden

Programma 8 september:
10.00 uur Kerkdienst in de Andreaskerk en Emmaüskerk
Na de dienst koffiedrinken met koek/taart/gebak van gemeenteleden.

Overzicht workshops
Zingend een Goed Verhaal vertellen
In deze workshop gaan we, onder leiding van Herman Weelink, al zingend ons verhaal vertellen. Ieder mens, iedere ziel wil zingen. Ook jij! Improviserend en met bekende en onbekende melodieën geef je uiting aan jouw verhaal. Met als doel: jouw waarheid, jouw eigenheid tot klinken brengen.
Herman Weelink is muziekdocent, dirigent, muzikant en buurman van de Andreaskerk.

Creatief een Goed Verhaal verwerken
Janneke van de Kamp gaat met de deelnemers aan de slag met Biblejounaling.  Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel 'lezen' door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Graag een eigen (oude) Bijbel meenemen.
Aanbevolen voor tieners!
Janneke van de Kamp heeft een winkel met handgemaakte sieraden. Daarnaast geeft zij creatieve workshops. Zie ook www.opgepimpt.com

Een Goed Verhaal luisteren
Eveline van Staalduine gaat dieper kijken naar oudtestamentische verhalen en wat daar zoal aangetroffen wordt. De oud-oosterse vertelkunst is zo anders dan de onze. Soms moet je echt even op zoek gaan naar wat de schrijver ons wil vertellen.
Eveline van Staalduine is hoogleraar en docent aan theologische faculteit van de VU in Amsterdam.

Een Goed Verhaal spelen
Vind jij het leuk om dingen uit te beelden, toneelstukjes op te voeren of gewoon lekker creatief bezig te zijn? Kom dan naar de kinderactiviteit! Samen gaan we er een hele leuke middag van maken. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom!
Regine Agterhuis gaat met de kinderen actief bezig met het thema.
Regine is student theologie en voor een opdracht mag zij een kinderactiviteit organiseren. Zij heeft jeugd- en jongerenwerk gedaan in Peru.

Pannenkoekenbuffet!
Voor deze maaltijd willen we graag een heleboel pannenkoekenbakkers aan het werk zetten om ter plekke voor de aanwezigen een smakelijke maaltijd te verzorgen. Je mag je eigen pan of skottel meenemen, voor beslag kan worden gezorgd maar uw of jouw eigen succesrecept mag natuurlijk ook worden gebruikt. Voor gas e.d. wordt gezorgd.
Er is genoeg voor iedereen!

Toetjes
Na de heerlijke pannenkoeken is er vast nog ruimte voor een toetje. Wij willen vragen of u zelf een toetje mee wilt brengen. Hebt u een favoriet nagerecht dat iedereen moet proeven? Heeft u zelf een dessert bedacht dat nog niemand kent? Neem het mee en deel het met ons!

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de middagactiviteit op zatertdag en eventueel pannenkoeken baken of voor het nagerecht of voor de zondag voor bij de koffie.

startweekend@pknhattem.nl