Coronarichtlijnen Stadsnoordwestwijk

Nieuws
Stadsnoordwestwijk

Laatst bijgewerkt: 23 november 2020

 

Inleiding

Hieronder kunt u de richtlijnen vinden voor de verschillende activiteiten die onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad van de Stadsnoordwestwijk vallen. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de scriba of de predikant. Uiteraard gelden bij alle activiteiten de hygiënerichtlijnen van het RIVM (1,5 meter afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten, mondkapjes bij verplaatsingen binnen gebouwen)

Diensten (inclusief kinderoppas en kindernevendienst)

In de maand oktober komen we met maximaal 30 personen (exclusief medewerkenden en inclusief kinderen onder de twaalf jaar) samen. De avonddiensten zijn alleen digitaal te bekijken en beluisteren. Aanmelden voor de ochtendienst kan via de link op deze site, door op de kerkdienst te klikken en u aan te melden  Daarnaast worden 5 plaatsen gereserveerd voor hen die zich niet via de mail kunnen aanmelden, zij kunnen zich telefonisch aanmelden bij de scriba. Aanmelden kan tot vrijdag 12.00 uur. Ook wordt u gevraagd tijdens het betreden van de kerk, totdat u op uw plek hebt plaatsgenomen een mondkapje te dragen en dit ook te doen wanneer u de kerk verlaat. Er wordt in de dienst niet gezongen, behalve door enkele voorzangers. Behoort u tot de kwetsbare groep dan kan het verstandig zijn om voorlopig nog thuis de kerkdienst via internet, radio of kerktv te blijven volgen. Het gebruiksprotocol treft u als bijlage aan. Er is gewoon kinderoppas. Ook is er voor de kinderen van de onder- en middenbouw kindernevendienst. Zij komen gedurende de hele dienst samen in Kerkplein 1, dat u alleen via de ingang van Kerkplein 1 kunt bereiken. De kinderen van de bovenbouw komen bij de leiding thuis samen. Voor de kinderen die thuis de dienst meemaken, is het materiaal voor de deze zondag te vinden op de website van Vertel het maar (www.vertelhetmaar.nl). We hopen dat op deze wijze zoveel mogelijk kinderen de kinderoppas en kindernevendienst op zondagmorgen kunnen meemaken. Ook hopen we dat de ouders van jonge gezinnen daardoor de gelegenheid krijgen de dienst online of in de kerk goed mee te kunnen maken.

Pastoraat

Het pastoraat vindt gewoon doorgang. Dat kan per telefoon of met bezoek aan huis gebeuren. Wel zal altijd gevraagd worden of bezoek thuis welkom is. 

Bezoekwerk PVD

De PVD houdt telefonisch contact met de gemeenteleden die door haar bezocht worden. In plaats van de bloemen uit de kerk worden kaarten bezorgd.

Catechisatie

De catechisatie gaat door. De groepen die aan huis gehouden werden, worden in een zaal van een van de kerken gehouden.

Kringen

Er wordt geadviseerd de kringen digitaal te houden. Kringen kunnen ook aan huis gehouden in een groepsgrootte van maximaal drie mensen naast de leden uit hetzelfde gezin of in een zaal van de Emmaüskerk of van de Andreaskerk. Voor reserveren, zie hieronder.

Vergaderingen

Er wordt geadviseerd vergaderingen digitaal te houden. Indien dat niet goed mogelijk is, dan kan in een van de zalen van de Emmaüskerk of van de Andreaskerk een zaal gereserveerd worden (maximaal dertig personen). Voor reserveren, zie hieronder. Ook is het mogelijk om met een kleine groep huis te vergaderen (naast de leden uit één huishouden, drie anderen).

Reserveren zalen

Wanneer u een zaal wilt reserveren in de Andreaskerk, dan kun u terecht bij dhr.  A. Visch (telefoonnummer: 038-4443436 of 06-55911616). Wanneer u een zaal wilt reserveren in de Emmaüskerk, dan kunt u terecht bij de koster van de Emmaüskerk (telefoonnummer 06-10506531, email: koster.emmauskerk@pknhattem.nl).