Hospice in Hattem geopend.

Nieuws
Algemeen

In Hattem is na een voorbereidingsperiode van zeven jaar een hospice geopend. De woning met onder meer een slaapkamer en zitkamer is ondergebracht in een aanleunwoning van Hanzeheerd De Bongerd.

Oud-predikant Egbert Veen van de PKN in Hattem stond aan de basis van de realisatie van deze voorziening. Zijn naam werd tijdens de openingsplechtigheid op vrijdag 1 maart met ere genoemd. Het hospice is vervolgens opgericht door een niet-kerkgebonden stichting, voor Hattemers die een plek zoeken waar ze waardig afscheid kunnen nemen van familieleden en het leven. En inherent aan een hospice is: met alle benodigde zorg bij de hand, inclusief getrainde vrijwilligers en medisch geschoolde professionals.

Het logo voor het hospice is ontworpen door beeldend kunstenaar Dick Baauw. Dit werd in de Ontmoetingskerk onthuld door Hattems eerste burger Jan Willem Wiggers, in aanwezigheid van onder anderen bestuursleden en vrijwilligers van het hospice, plaatselijke predikanten en huisartsen  en sponsoren. Het hospice wordt onder anderen financieel ondersteund door de diaconie van onze Protestantse Gemeente in wording.
Na het welkomstwoord in de Ontmoetingskerk en enkele korte toespraken was het mogelijk het hospice zelf te bezichtigen.
Het stichtingsbestuur is nog op zoek naar extra vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden via hospicehattem@outlook.com, het vaste correspondentieadres.

Tekst & Foto: Hans Lambrechts