Bach ontmoet Vivaldi in de Andreaskerk

Nieuws
Algemeen

In de Grote of Andreaskerk in Hattem worden in november twee orgelconcerten gehouden met poëtische inbreng en beeldende kunst. Dit gebeurt onder de noemer ‘Bach ontmoet Vivaldi in Hattem’ en de uitvoerenden zijn Harm Jansen (toonkunst), Hans Lambrechts (woordkunst), Dick Baauw (beeldende kunst) en Gerrit Grit (visualisatie).

De muzikaal-poëtisch-kunstzinnige avonden worden gehouden op zaterdagavond 3 en 17 november. Muziek van Bach en Vivaldi wordt gecombineerd met dichtregels en projecties van beeldende kunstwerken. Ook kan er na afloop van beide concerten achterin de kerk een kleine expositie worden bezichtigd met enkele tijdens het concert in beeld gebrachte beelden en schilderijen.
Vorig jaar bracht Bach ook al een bezoek aan Hattem, toen solo en onder de noemer ‘Bach stroomt door Hattem’. Gezien het grote aantal bezoekers en de vele positieve reacties op deze beide uitvoeringen is besloten dit jaar opnieuw zo’n groots opgezet project te organiseren. “De ene uiting van kunst genereert de andere”, benadrukt organist Harm Jansen. En over het programma voor dit jaar zegt de Hattemer musicus: “De bezoekers krijgen tijdens deze beide uitvoeringen inzicht in hoe Bach prachtige orkestmuziek van onder meer Vivaldi voor orgel arrangeert.”
De concerten beginnen om 20.30 uur en duren ongeveer een uur. Het tweede sluit aan op het eerste concert, maar het is ook mogelijk slechts één uitvoering bij te wonen. De toegang is vrij. Wel wordt er na afloop een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Zie voor meer informatie en video: https://youtu.be/9tznS2f5yfU