Narnia, De kronieken van Narnia deel 1

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
zaterdag 9 maart 2019 - 16:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Deze film vertelt het verhaal van het kinderboek Narnia (het betoverde land achter de kleerkast) van C.S. Lewis. In zijn jeugdboeken over Narnia verweefde Lewis verschillende christelijke thema’s. De strijd tussen goed en kwaad is een duidelijk thema. In deze film (Het betoverde land achter de kleerkast) is er een analogie aan te wijzen tussen Jezus Christus en de leeuw Aslan.

Een korte inhoud van de fim:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten de twee broers Peter en Edmund Pevensie en hun twee zusters Susan en Lucy Pevensie hals over kop vluchten naar het platteland. Daar worden ze opgevangen door Mrs. MacReady de huishoudster van professor Kirke, die niet gestoord mag worden. Wanneer de kinderen in het huis verstoppertje spelen, komt de kleine Lucy in een kamer met een bijzondere kleerkast. Als zij zich in de kleerkast verstopt, ontdekt zij de wondere wereld die Narnia wordt genoemd. Aldaar ontmoet zij de faun Mr. Tumnus, die Lucy ogenschijnlijk aardig benaderd. Maar Tumnus biecht Lucy op dat hij, terwijl zij kort sliep, iets onaardigs heeft gedaan. Hij heeft Jadis, de Witte Heks laten weten dat er een mens in Narnia is. Het land van Narnia was ooit een vredig land, maar is nu door de betovering van de Witte Heks een koude bevroren wereld waar het eeuwig winter is. Lucy vlucht via de kleerkast weer terug in het huis, waarbij haar broers en zuster haar verhaal natuurlijk niet geloven. Als alle vier de kinderen later de betoverde wereld van Narnia betreden, komen zij al snel in aanraking met de ijzige kracht van de Witte Heks. Hun komst ontketent een verbeten strijd met de Witte Heks, die ten koste van alles de macht in Narnia wil hebben. De kinderen worden in de strijd tegen de Witte Heks geholpen door twee sprekende bevers, die hen leiden naar de wijze leeuw Aslan en zijn leger van sprekende dieren.

Kom ook kijken naar deze spannende film! Tussendoor nemen we een pauze met patat en neem gerust een vriend of vriendin mee!

Doelgroep: kinderen vanaf groep 7 van de basisschool tot en met de eerste drie klassen van de middelbare school.
 

Inleider
Linda de Haan en Marieke Westera

Contactpersoon en inlichtingen
Linda de Haan, lindadehaan@solcon.nl
Marieke Westera, mariekewestera@gmail.com