Film Storm; familiefilm over Reformatie Nederlandse film 500 jaar na Luther

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
zaterdag 11 november 2017 - 16:00
Locatie: 
Emmaüskerk

De familiefilm ‘Storm’ speelt zich af tijdens het begin van de Reformatie. De twaalfjarige Storm moet zijn vader redden van de doodstraf en een brief van Maarten Luther uit handen van de Inquisitie zien te houden.

De film Storm – Letters van Vuur speelt zich af in de Lage Landen in het jaar 1521. De Inquisitie betrapt drukker Klaas (Yorick van Wageningen) wanneer hij een verboden brief van Maarten Luther wil drukken. Hij wordt tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm (Davy Gomez) ontsnapt met de drukletters en wordt zo het middelpunt van de jacht op de verboden brief. Met de hulp van het weesmeisje Marieke (Juna de Leeuw) probeert Storm zijn vader te redden van de doodstraf.

Vrijheid
"Het thema van de film is vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof", zegt producent Harro van Staverden tegen het Nederlands Dagblad. "Dat is natuurlijk een ingewikkeld thema voor kinderen en daarom maken we er een spannende familiefilm van, die ook voor hen goed te volgen is." Hoewel het plot van de film fictief is zijn er veel historische elementen in de film te vinden. Zo zijn verschillende personages gebaseerd op historische figuren en zijn sommige scènes gefilmd op historische locaties.

De kinderen die komen krijgen eerst een introductie op de film, daarna kijken ze de film en de middag wordt afgesloten met een patatje.

 

Inleiders 
Ds. Wim Hortensius
Ds. Bernard van Vreeswijk
i.s.m. Linda de Haan, Karlien Visch en Marleen van Essen

Contactpersonen
Ds. Bernard van Vreeswijk (038-4443200, bjd@vanvreeswijk.nl)
Ds. Wim Hortensius (038-4524660, hortensiusw@gmail.com)