Nacht van waken

Activiteit
Algemeen
Datum: 
zondag 16 april 2017 - 0:30
Locatie: 
Andreaskerk

Nacht van waken

De deuren van de Andreaskerk blijven de hele komende Paasnacht open. Wij houden daar voor ieder die dat wil een Nacht van waken. Het is een oude christelijke traditie om tijdens de Paasnacht te waken en te bidden en zo toe te leven naar het Paasfeest.
Op Paaszaterdag, 15 april, houden wij om 22.00 uur de Paaswakeviering. Dan beginnen we in de nacht van zaterdag 15 op Paaszondag 16 april om 00.30 uur met het eerste liturgische moment. Zulke korte momenten zijn er de hele nacht door, telkens op elk heel en half uur, met telkens één van de twaalf schriftlezingen voor de Paasnacht, een gebed en een lied. Tussen de liturgische momenten door is er gelegenheid voor stille bezinning in het koor van de kerk. Er zal een boekentafel zijn in één van de consistories, waar rustig gelezen kan worden of een liturgisch moment kan worden voorbereid. In De Ark kan gepraat worden, naar muziek geluisterd worden, wat gegeten of gedronken worden. Daar is ook de mogelijkheid om in het kader van Amnesty International een Paasgroet te schrijven aan een gevangene. Als de zon opkomt, om 06.45 uur, gaan wij achter de nieuwe brandende paaskaars aan naar buiten om daar het Paasevangelie te lezen en een lied te zingen. Daarna delen wij eenvoudig brood en wijn weer in de kerk. Om 7.30 uur sluiten we deze bijzondere nacht af. 

Ieder, jong en oud, kan in deze nacht komen en gaan wanneer hij of zij wil. Wie deze Nacht van waken of een gedeelte daarvan wil bijwonen is van harte welkom in de Andreaskerk! Opgeven is niet nodig, de kerk blijft open. 
Meer informatie is te krijgen bij ds.Wim Hortensius (hortensiusw@gmail.com)