Inspiratieavond "zit dat wel goed?" over duurzame kleding

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
maandag 6 februari 2023 - 20:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Inspiratieavond “Zit dat wel goed?” over duurzame kleding.
Wat valt er veel te kiezen, ook als het om onze kleding gaat. De kast hangt vol, maar toch gaan we overstag voor die leuke jurk of die hippe broek. En een paar mooie laarsjes erbij is ook wel aantrekkelijk. Koop ik online of ga ik naar een tweede hands kledingwinkel?

Consumenten kopen gemiddeld 46 kledingstukken per jaar. In de gemiddelde Nederlandse kledingkast hangen tussen de 150 en 200 stukken kleding. Wat betekent dit voor mens en milieu? 

Hoe begint de reis van een kledingstuk eigenlijk? Wat zijn de grondstoffen en waar wordt onze kleding gemaakt? 

En hoe vergaat het onze kleding als we er genoeg van hebben en het afgedankt wordt? 

Maandag 6 februari willen we met elkaar nadenken over bovenstaande vragen. Elkaar bewust maken van processen in de kledingindustrie en kijken welke mogelijkheden er zijn om meer duurzame keuzes te maken.

We gaan met elkaar in gesprek en delen informatie, bekijken filmpjes en maken gebruik van de input van een aantal Hattemse ondernemers. Zo hopen we elkaar te inspireren en ideeën te delen.

De leiding van de avond is in handen van Ria van der Weerd en Diny Geerlinks. Zij delen graag hun kennis en ervaring rond duurzaamheid in de kledingindustrie die ze opdeden bij SARI Fair Fashion. 

U wordt van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze avond op maandag 6 februari a.s. om 20.00 uur in de Emmauskerk, Dorpsweg 27 te Hattem.

Graag aanmelden via : scriba@pknhattem.nl of leerhuis@pknhattem.nl