Jezus in beeld

Al meer dan een eeuw worden er films gemaakt waarin Jezus op één of andere manier voorkomt, soms als figurant, soms in de hoofdrol. Bijna iedereen heeft wel eens zo’n film gezien, maar tot nu toe is het niet gelukt een ‘Jezusfilm’ te maken die zoveel grootsheid heeft als van de etsen van Rembrandt of de Mattheüs passie van Bach. Sommige films over Jezus zijn zelfs ronduit mislukt. Toch zijn er zelfs in matige Jezusfilms scènes te vinden die indruk maken of zo origineel zijn dat zij tot nadenken stemmen.

In een serie van twee avonden laten wij ons verrassen door de filmcamera’s die een heel andere taal spreken dan een geschreven verhaal.

1e avond ( 29 februari 2016, 20.00 uur)
Na een korte inleiding over Jezus in speelfilms, bekijken wij vijf of zes fragmenten en bespreken die. Wat was er te zien? Wat vertelt dat? Wat heeft dat met geloven te maken en misschien met ons geloof?
2e avond (10 maart 2015, 19.30 uur)
Deze avond beginnen wij wat eerder, omdat wij na het kijken van een hele film, tijd willen overhouden voor een nabespreking. De film die wij zien is de Zuid Afrikaanse ‘Jezusfilm’ Son Of Man uit 2006.

U kunt aan beide avonden deelnemen, maar ook een keuze maken, zoals het u uitkomt. Wilt u graag vooraf of naderhand wat meer lezen, dan is het boek van Freek Bakker ‘Jezus in Beeld’ een aanrader.

 

Datum: 
maandag 29 februari 2016 - 20:00
Inleider: 
Dhr. Tjitte Dijkstra
Locatie: 
Emmäuskerk
Contactpersoon: 
Mw. Gerry Jonker